Ονειροκρίτης: Λ


Λ

Λάβα
Αν δεις λάβα να βγαίνει από ηφαίστειο τότε μεγάλα κέρδη σε περιμένουν και μια μεγάλη κληρονομιά.

Λαβή
Αν δεις λαβή από μαχαίρι, σπαθί, κλπ. την οποία κρατάς, σημαίνει δύναμη. Ακόμη σημαίνει μεγάλα κέρδη και επιτυχίες που εξαρτώνται από τις ενέργειες που θα κάνεις.

Λαβράκι
Λαχτάρα θα πάρεις από κάποια είδηση αλλά από ευχάριστα νέα που θα μάθεις σύντομα. Επίσης συμβολίζει ότι οι κόποι και οι θυσίες σου δεν θα πάνε χαμένοι.

Λαβύρινθος
Αν δεις να βρίσκεσαι σε λαβύρινθο και δεν μπορείς να βγεις, τότε περίμενε μια δύσκολη και αγχωτική περίοδο. Αν δεις να βρίσκεις έξοδο τότε τα προβλήματα που σε ταλανίζουν θα βρουν λύση.

Λαγάνα
Αν δεις να τρως λαγάνα, είναι σημάδι καλής υγείας και ευτυχίας.

Λαγός
Χρηματικό κέροδς προμηνύεται αν δεις λαγό να τρέχει. Αν δεις ότι πιάνεις λαγό, θα έχεις επιτυχίες. Ακόμη πιο σίγουρες επιτυχίες θα έχεις όταν δεις να τρως λαγό. Αν δεις πως σκοτώνεις λαγό, θα αδικήσεις κάποιο φίλο σου με τα λόγια και τη συμπεριφορά σου.

Λαδέμπορος
Επιτυχίες στα αισθηματικά θα έχεις αν δεις πως είσαι λαδέμπορος, ενώ το επάγγελμα σου είναι άλλο.

Λαθραία
Κάποιος κίνδυνος θα σε απειλήσει αν δεις λαθραία σε ξένα χέρια ή ακόμη χειρότερα μέσα στο σπίτι σου.

Λαθρεμπόριο
Αν ονειρευτείς ότι κάνεις λαθρεμπόριο περίμενε κέρδη. Αν δεις άλλους να κάνουν λαθρεμπόριο τότε να ξέρεις πως κινδυνεύεις.

Λαθρεπιβάτης
Αν δεις πως είσαι λαθρεπιβάτης πρόσεξε πολύ, γιατί αν χρησιμοποιείς ανέντιμους τρόπους να επιτύχεις στη ζωή, θα αποκαλυφθούν.

Λαιμαργία, λαίμαργος
Όταν δεις πως τρως λαίμαργα, θα ζημιωθείς. Φανερώνουν κακή διαχείριση των υποθέσεών σου.

Λαιμοδέτης
Είτε τον κρατάς στα χέρια σου είτε τον φοράς στον λαιμό σου προμηνύονται στενοχώριες.

Λαιμός
Μακρύς λαιμός προμηνύει δύσκολες και στανάχωρες μέρες. Ο κοντός λαιμός, ασθένειες. Ένας όμορφος γυναικείος λαιμός συμβολίζει ευχάριστα νέα αλλά και ερωτικές επιτυχίες. Αν δεις ότι κόβεις τον λαιμό κάποιου, θα απογοητευθείς αλλά και θα απογοητεύσεις το αγαπημένο σου πρόσωπο.

Λακέρδα
Αν δεις να τρως λακέρδα στον ύπνο σου, κάποιο γνωστό σου πρόσωπο θα σε πικράνει πολύ.

Λάκκος
Γενικά ο λάκκος είναι κακό σημάδι. Αν σκάβεις λάκκο, πιθανόν κάποιος δικός σου θα πεθάνει. Αν πέφτεις ο ίδιος μέσα, σοβαρός κίνδυνος σε απειλεί. Αν άλλοι σκάβουν λάκκο, πολλά εμπόδια θα συναντήσεις. Οι πολλοί λάκκοι σημαίνουν προδοσία. Ο λάκκος νεκροταφείου σημαίνει μακροζωία.

Λαμαρίνα
Αν δεις λαμαρίνα είναι προάγγελος ευχάριστοων ειδήσεων.

Λάμπα
Οποιαδήποτε λάμπα – ηλεκτρική, πετρελαίου, λυχνάρι – αν είναι αναμμένη συμβολίζει τον φλογερό έρωτα ενώ αντίθετα μια σβησμένη λάμπα σημαίνει εγκατάλειψη.

Λάμψη
Αν δεις κάποια λάμψη τότε θα μάθεις κάποιο μυστικό.

Λαούτο
Είτε το δεις είτε το ακούσεις να παίζει είναι σημάδι πως θα πάρεις μεγάλη χαρά.

Λαπάς
Αν δεις λαπά να περιμένεις αρρώστιες.

Λάπατο
Αν ονειρευτείς λάπατα, είναι προμήνυμα φτώχειας και ανέχειας.

Λαρδί
Αν δεις λαρδί, προμηνύονται επιτυχίες και κέρδη.

Λάσπη
Γενικά η λάσπη σημαίνει στενοχώριες, δύσκολες μέρες και αναποδιές. Η γυναίκα που θα δει πως λερώθηκε με λάσπες, να περιμένει στενοχώριες και προσβολές.

Λάσσο
Αν ρίχνεις λάσσο με μαεστρία, αυτό σημαίνει ότι θα έχεις επιτυχία σε όλους τους τομείς.

Λατέρνα
Αν ακούς τραγούδι της λατέρνας σημαίνει χαρά, ευτυχία και αγάπη.

Λατομείο
Αν δεις λατομείο ή πως δουλεύεις σε λατομείο περίμενε κέρδη και επιτυχίες.

Λάφυρα
Αν στον ύπνο σου δεις λάφυρα προμηνύονται πολλά και ανέλπιστα κέρδη από τις δουλειές σου.

Λάχανο
Οι παντρεμένοι αν δουν ότι μαγειρεύουν ή ότι τρώνε λάχανα, σημαίνει πίστη και εκτίμηση ενώ για τους ελεύθερους, είναι σημάδι ότι γρήγορο θα κάνουν ένα ωραίο γάμο.

Λαχανόκηπος
Αν δεις λαχανόκηπο είτε δικός σου είτε ξένο, συμβολίζει τη γαλήνη και την ευτυχία που βασιλεύουν στο σπιτικό σου.

Λαχανόπιτα
Αν ονειρευτείς ότι τρως λαχανόπιτα, θα μάθεις ευχάριστα νέα που θα σε χαροποιήσουν ιδιαιτέρως.

Λαχανοπώλης
Αν ονειρευτείς πως είσαι λαχανοπώλης, ενώ το πραγματικό σου επάγγελμα είναι άλλο, να περιμένεις κέρδη από τις δουλειές σου και επιτυχίες στα αισθηματικά σου.

Λαχείο
Αν δεις πως κέρδισες λαχείο, θα χάσεις αρκετά χρήματα. Αντίθετα αν δεις πως έχασες χρήματα, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να κερδίσεις σε λαχείο.

Λεβάντα
Για τους ελεύθερους, σημαίνει τον έρωτα ενώ για τους παντρεμένους σημαίνει απιστίες.

Λεηλασία
Αν δεις πως λεηλατείς, να ξέρεις πως το οικογενειακό σου και φιλικό σου περιβάλλον θα σε μισήσει για κάποια σου ενέργεια. Αν δεις να λεηλατούν άλλοι, θα πάρεις μεγάλη στενοχώρια.

Λειτουργία
Αν παρευρίσκεσαι σε λειτουργία να περιμένεις χαρά και ευτυχία στη ζωή σου. Οι ανύπαντροι θα παντρευτούν γρήγορα και οι άρρωστοι θα γίνουν καλά.

Λεκάνη
Αν ονειρευτείτε λεκάνη, είναι σημάδι πως θα βάλετε καινούργιες φροντίδες που θα ευχαριστήσουν πολύ τους ανθρώπους του περιβάλλοντος σας. Μια καθαρή λεκάνη σημαίνει καλά και ευχάριστα νέα.
Το να δείτε ότι πλένατε τα χέρια και το πρόσωπο σας σε καθαρό νερό, σημαίνει ότι σύντομα θα ικανοποιηθούν επιθυμίες σας και που θα σας συνδέσουν με πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Αν είναι γεμάτη με νερό, είναι πιθανόν να χάσεις κάποιο συγγενή σου.
Αν δείτε στον ύπνο σας ότι η λεκάνη ήταν βρώμικη ή σπασμένη, είναι προμήνυμα ότι θ’ αναμιχθείτε σε καταστάσεις που θα κάνουν τους άλλους να πονέσουν και σε σας θα δώσουν μικροχαρές.

Λεκέδες
Αν τα ρούχα σου έχουν λεκέδες, κάποιο πρόσωπο θα σε προσβάλλει και θα σε στενοχωρήσει πολύ. Υπάρχει επίσης περίπτωση να κερδίσεις ή να επιτύχεις κάτι αλλά παράλληλα να αποδοκιμαστείς.

Λεμονάδα
Αν δεις ότ πίνεις λεμονάδα θα αισθανθείς ευχαρίστηση.

Λεμονιά
Το μοναδικό δέντρο που, όπως κι αν το δεις, σημαίνει γάμο. Το όνειρο είναι ακόμη καλύτερο, αν δεις λεμονιά ανθισμένη ή και άνθη λεμονιάς.

Λεμόνια (καρποί)
Αν δεις να τρως λεμόνια, θα γευτείς την απογοήτευση. Αν κόβεις λεμόνια, περίμενε χαρές και οικογενειακή γαλήνη.

Λεμονόκουπα
Μια λεμονόκουπα στο όνειρό σας σημαίνει αποτυχίες και στενοχώριες.

Λεοπάρδαλη
Αν κάποιος ονειρευτεί λεοπάρδαλη, να γνωρίζει πως έχει πολλούς και επικίνδυνους εχθρούς. Αν δεις ότι σκοτώνεις λεοπάρδαλη, θα ξεφύγεις από κάποιον σοβαρό κίνδυνο που σε απειλεί.

Λέπια
Τα λέπια των ψαριών συμβολίζουν χρήματα που θα πάρεις – και μάλιστα πολλά – από την εργασία σου.

Λέπρα
Αν δεις στον ύπνο σου πως εσύ ή κάποιος άλλος πάσχει από λέπρα περίμενε πολλά κέρδη. Οι ανύπαντροι θα παντρευτούν γρήγορα και πλούσια αλλά οι παντρεμένοι θα διαπράξουν απιστίες.

Λεύκα
Αν δεις λεύκα, είναι προμήνυμα για επιτυχίες, ευτυχία, χαρά, οικογενειακή γαλήνη και προστασία. Τα ίδια ισχύουν, αν δεις πως κάθεσαι στον ίσκιο λεύκας.

Λευκό
Οτιδήποτε λευκό κι αν δεις στον ύπνο σου, περίμενε χαρούμενες ειδήσεις και αγνή αγάπη. Αν δεις το αγαπημένο σου πρόσωπο με λευκά ντυμένο, σημαίνει ότι σου έχει μεγάλη αγάπη κι εμπιστοσύνη.

Λεωφορείο
Αν δεις λεωφορείο με πολύ κόσμο μέσα σημαίνει ότι θα έχεις πίεση στη δουλειά σου. Αν δεις πως ταξιδεύεις ευχάριστα με λεωφορείο, περίμενε κάποια περαστική ευτυχία.

Ληστής
Αν ονειρευτείς ότι σε ληστεύουν, περίμενε ανέλπιστα χρήματα. Αν δεις να σκοτώνεις ληστή, κάτι κακό θα σου συμβεί.

Λιβάδι
Ένα καταπράσινο λιβάδι γεμάτο λουλούδια και χλόη σημαίνει οικογενειακή ευτυχία. Αντίθετα το ξερό, την αποτυχία.

Λιβάνι
Αν λιβανίζεις, ευχάριστα νέα θα ακούσεις. Αν δεις να σε λιβανίζουν, μάθε ότι αυτοί που το κάνουν, δεν σε αγαπούν.

Λιγαριά
Οι ερωτευμένοι όπως και όπου δουν λυγαριά ας μαθουν ότι τους περιμένει ο χωρισμός. Οι υπόλοιποι, ας μην περιμένουν τίποτα το καλό να τους συμβεί.

Λιγνός, λεπτός
Αν δεις είσαι λιγνός (λεπτός) είναι προμληνυμα για αποτυχίες στον εμπορικό τομέα.

Λιμάνι
Το λιμάνι σημαίνει ευτυχία, ηρεμία, γαλήνη και ξεκούραση.

Λίμνη
Μια ήσυχη και γαλήνια λίμνη συμβολίζει την ατάραχη και ευτυχισμένη ζωή σου ενώ μια ταραγμένη ότι σε βασανίζουν εσωτερικές ανησυχίες.

Λινάρι
Αν ονειρευτείς ότι μαζεύεις λινάρι, περίμενε κάποια μικρά κέρδη.

Λιοντάρι
Το λιοντάρι, στο όνειρο, είναι σημάδι ισχυρού χαρακτήρα. Όποιος δει λιοντάρι, σημαίνει ότι θα του δοθεί η ευκαιρία να αναδείξει τα προσόντα του και την αξία του. Οι ερωτευμένοι θα υπερισχύσουν των αντιζήλων τους. Όποιος όμως δει να σκοτώνει λιοντάρι, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Το κλεισμένο λιοντάρι σε κλουβί προαναγγέλει εμπόδια που θα παρουσιαστούν στον αισθηματικό τομέα. Αν δείτε κάποιον να έχει λιοντάρι μέσα σε κλουβί, σημαίνει επιτυχία στο εμπόριο και ηθική δύναμη. Αν δείτε ότι καταφέρατε να υποτάξετε λιοντάρι, είναι προμήνυμα νίκης προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν το λιοντάρι σας νίκησε, χρειάζεται προσοχή, γιατί υπάρχει φόβος να υπερισχύσουν οι εχθροί σας. Για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί νεαρά λιοντάρια σημαίνει καινούργιους και θαυμάσιους εραστές.
Αν ακούσατε βρυχηθμό λιονταριού στ’ όνειρο σας, σημαίνει αναπάντεχες επιτυχίες. Δέρμα λιονταριού, στο όνειρο, σημαίνει άνοδο και ευτυχία.

Λίπασμα
Αν δεις τέτοιο όνειρο να περιμένεις καποια κληρονομιά.

Λίπος
Όταν δεις λίπος θα κερδίσεις πολλά χρήματα, όχι όμως με έντιμο τρόπο.

Λιτανεία
Αν παρακολουθείς λιτανεία, ευτυχία και γαλήνη θα βασιλέψει στο σπιτικό σου. Αν ακολουθείς τη λιτανεία, σημαίνει ότι ζητάς τη βοήθεια Του Θεού για να σε απαλλάξει από τα προβλήματα σου και ότι αυτό θα γίνει και το μέλλον σου θα είναι καλύτερο.

Λογαριασμός
Αν δεις να κάνεις λογαριασμό ή λογαριασμούς, θα απατήσεις τον άντρα σου, τον αγαπημένο σου ή τη γυναίκα σου ή την αγαπημένη σου. Αν δεις ότι εξοφλείς κάποιο λογαριασμό, θα μαλώσεις με κάποιον. Αν δεις ότι σου φέρνουν λογαριασμό, κάποιος θα σου ζητήσει χρήματα. Αν δείτε στον ύπνο σας πως καθόσαστε με ένα μολύβι και χαρτί και κάνατε λογαριασμούς, αυτό σημαίνει πως χαρά κι ευτυχία θα νοιώσετε αυτές τις μέρες. Αν είστε εμπορευόμενος και δείτε αυτό το όνειρο σημαίνει πως οι δουλειές σας θα πάρουν άνοδο, γιατί θα δείξετε μια μεγάλη δραστηριότητα. Αν δείτε όμως πως ξεκαθαρίζετε λογαριασμούς με άλλους, αυτό σημαίνει πως θα έχετε προστριβές και μαλώματα. Αν δείτε πως σας έφεραν απλώς έναν λογαριασμό, αυτό σημαίνει πως θα σας ζητήσουν δανεικά χρήματα. Αν δείτε πως πληρώνετε κάποιον λογαριασμό, αυτό σημαίνει πως θα εισπράξετε χρήματα που σας οφείλουν. Αν δείτε πως δίνετε κάποιον λογαριασμό για τον εισπράξετε, αυτό σημαίνει πως θα μαλώσετε. Αν μια γυναίκα δει πως πληρώνει κάποιον λογαριασμό, αυτό σημαίνει πως το πρόσωπο που αγαπάει την απατά και την κοροϊδεύει. Αν ο άνδρας δει πως κάνει λογαριασμό με την γυναίκα του ή την φιλενάδα του, αυτό σημαίνει πως θα την απατήσει. Αν δείτε πως σας έφεραν λογαριασμό που σας όφειλαν και σας έδειξαν πως τον ξόφλησαν, αυτό σημαίνει πως θα χάσετε χρήματα που σας χρωστούσαν.

Λογιστής
Φανερώνει πως οι δουλειές σου θέλουν οργάνωση και τα οικονομικά σου τακτοποίηση.

Λογομαχία
Περίμενε να μαλώσεις με έντονο τόνο, στο σπίτι σου αν δεις να λογομαχείς στον ύπνο σου με κάποιον.

Λόγχη
Αν κρατάς στα χέρια σου λόγχη δείχνει δύναμη και ισχυρό χαρακτήρα.

Λουκάνικα
Αν δεις να τρως λουκάνικα, τότε θα κερδίσεις κάποια χρήματα αλλά με ανέντιμο τρόπο.

Λουκουμάδες
Άσχημο όνειρο αν δεις να τρως λουκουμάδες. Θα ακούσεις δυσάρεστες ειδήσεις ενώ αν απλά δεις λουκουμάδες, θα πάθεις ζημιές (κυρίως υλικές).

Λουκούμια
Τα λουκούμια, γενικά, σημαίνουν λύπες, μικροστενοχώριες αλλά και τεμπελιά που θα οδηγήσει σε σοβαρές αποτυχίες.

Λουλούδια
Τα λουλούδια στο όνειρό μας αναφέρονται στον αισθηματικό τομέα, δηλαδή, στις ερωτικές επιτυχίες, απογοητεύσεις και εξομολογήσεις. Έτσι, τα κόκκινα λουλούδια σημαίνουν γρήγορο και ευχάριστο γεγονός ενώ τα κίτρινα, δυσάρεστες ειδήσεις. Μαραμένα λουλούδια, ερωτική στενοχώρια. Τα πλαστικά, και γενικά τα ψεύτικα λουλούδια σημαίνουν ερωτική απογοήτευση. Αν δεις να κόβεις λουλούδια, θα έχεις ερωτικές επιτυχίες. Αν μαζεύεις λουλούδια από χωράφια ή στο βουνό, περίμενε ερωτικό γράμμα
ή ραβασάκι. Ένα λουλουδένιο στεφάνι είναι προμήνυμα για γρήγορο γάμο.

Λουριά
Τα λουριά συμβολίζουν μπερδέματα και ανακατωσούρες στα επαγγελματικά μας. Αν δεις περασμένα λουριά στο κορμί σου, τότε ετοιμάσου να περάσεις μεγάλες στενοχώριες και δύσκολες μέρες. Αν δεις λουρί ή λουριά, να ξέρεις πως πολλοί είναι εκείνοι που θα εκμεταλλευτούν την καλοσύνη σου.

Λούστρος
Αν κάποιος λούστρος λουστράρει τα παπούτσια σου τότε γρήγορα θα ξεκαθαριστεί κάποια σου υπόθεση. Αν απλά ονειρευτείς λούστρο, τότε κάποιος φίλος σου θα σε βοηθήσει. Αν κάνεις εσύ το λούστρο, θα κερδίσεις ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό.

Λουτρά
Αν ονειρευτείς ότι είσαι μέσα σε λουτρό ή βλέπεις άλλους να κάνουν λουτρό, να περιμένεις στενοχώριες, απιστίες (οι παντρεμένοι) και αρρώστιες. Αν βγαίνεις από λουτρό, γρήγορα θα απαλλαχτείς από τις στενοχώριες και τις κατηγορίες των φίλων σου.

Λόφος
Είτε βλέπεις είτε ανεβαίνεις ένα καταπράσινο λόφο σημαίνει ευτυχία και επιτυχίες. Αντίθετα ένας ξερός λόφος ή το κατέβασμα λόφου προμηνύουν άσχημα νέα και στενοχώριες.

Λύκος
Ο λύκος συμβολίζει το φόβο, πολλούς εχθρούς και δυστυχία. Αν όμως δεις ότι σκοτώνεις λύκο, θα απαλλαγείς από τις στενοχώριες και τα προβλήματα σου.

Λύνω, λύσιμο
Αν δεις να λύνεις κάτι, δέμα ή άνθρωπο, θα προσφέρεις μεγάλες υπηρεσίες και θα ανταμειφθείς με χαρά και την ευτυχία.

Λύσσα
Η λύσσα εκφράζει τα βίαια και τα εκδικητικά συναισθήματα. Τετοιοι άνθρωποι δεν θα έχουν καλό τέλος. Σε όλους τους τομείς, θα γνωρίσουν την αποτυχία και την καταστροφή.